Még 2016-ban, kihasználva a tél biztosította havas tájat, egy különösen látványos, kosztümös kisjátékfilmet forgattunk Hazatérés címmel. Egy hazafelé tartó, sebesült magyar katona haláltusáját figyelhetjük végig benne. A főszerepet Bencze István játsza.

A filmet azoknak ajánljuk, akik a vérüket adták a hazájukért, azoknak, akik hazajöttek és azoknak, akik soha nem tértek vissza.

fbbannerwtitles

A miniprodukció eredetileg egy tesztvideónak volt szánva, mellyel egy új objektívünket, pontosabban egy Sigma 18-35mm f/1.8 ART-ot szerettünk volna próba elé állítani. A rendező, Bán István volt egyben az operatőr is egy újnak nem mondható kamera vázzal. Bár az erős látvány elsődleges szempont volt, nyilvánvaló, hogy nagyobb stábbal, meg komolyabb tőkével még többre lettünk volna képesek. Így viszont megmutatjuk, milyen kevés szükséges ahhoz, hogy villantsunk valamit!

A történelmi háttér később került a képbe, mondván pusztán egy középkori páncéllal, valamint egy karddal gyakorlatilag sokkal izgalmasabb kort jeleníthetünk meg. A történet aztán keretet kapott és egy picit még komolyabb lett – további szereplőkkel és díszlettel bővült a vállalkozás.

Mivel a kezdetek óta a magyar történelem filmre vitele volt az első számú célunk, fellelkesített minket a gondolat, hogy egy kalandozások korában játszódó történetet meséljünk el. Ez időközben Árpád-korira változott. Semmi konkrét eseményhez nem kívántuk kötni az alkotást. Egy örök érvényű üzenetet szerettünk volna átadni.

A mű minden apró részletében hitelességre törekedtünk, ugyanis ezt nagyon fontosnak tartjuk. Ehhez Magyar Attilától és az Emese Parktól kaptuk a legtöbb segítséget. Így a Hazatérést bátran mutatjuk meg a magyar történelmi filmekre éhes közönségnek. Nem titkolt szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mekkora szükség van az ilyen jellegű alkotásokra idehaza. Mégis, miből kellene nekünk, filmeseknek merítkeznünk, ha nem nemzetünk gazdag és tanulságos múltjából? És ez nem is feltétlenül olyan nehéz! Megfelelő szakértelemmel könnyen, gyorsan és akár nem is túl sok pénzből, bizony el tudjuk érni azt a bizonyos filmes hatást, amire mindenki vágyik. Méltó módon nyúlhatunk komolyabb témákhoz is – mi legalábbis készen állunk erre. Kíváncsian várjuk, ki lesz partner ebben.

Reméljük, a folytatás sokkal kielégítőbb lesz – nem csak a mi számunkra, hanem mindenki más számára is! Kettő magyar történelmi film forgatókönyve ugyanis itt lapul a tarsolyunkban.

A Hazatérés 2017 február 7-én lett bemutatva, mert a 7 szerencsés szám és a magyarok számára különleges jelentőséggel bír.

A Hazatérés Facebook-oldala

 

Share →

One Response to Árpád-korban játszódó kisjátékfilmet forgattunk

  1. […] és azoknak, akik soha nem tértek vissza” – olvasható az Unlimited Pictures honlapján, amelyen néhány kattintással egyébként több minőségi produkció is […]